email 297633 960 720 gray text sleepers02

dwarsliggers

Dwarsliggers ... noodzakelijk om het rechte spoor te houden
lees meer over onze filosofie

gebeten om te weten DRIE

Kort en Bondig (16)

DALLE e car 02E-voertiigen met batterijen zijn niet goed voor het milieu - De gas- en olieprijzen zullen niet zakken - Jonathan Holslag in Knack over de 'nieuwe kolonisten' - 'Straks kijken we niet meer op van duizenden hittedoden'
 
Bij Stellantis zijn ze er een beetje klaar mee. Dat laat Ned Curic weten. Dat is de CTO van het concern, dus hij heeft er wel een beetje verstand van:
 
"Het is frustrerend om te zien hoe zwaar auto’s zijn geworden. Het is niet goed voor het milieu, het is niet goed voor de grondstoffen en het is niet goed voor de efficiency. Als we écht om duurzaamheid geven, dan móet het gewicht naar beneden. ‘We’ zeggen wel dat we de planeet beter willen achterlaten, maar als industrie maken we auto’s alsnog veel te zwaar."
 
Elektrische auto’s hebben namelijk helaas een accu en zoals iedereen weet, zijn dat ondingen. Ze zijn groot, degraderen vrij snel en hebben een lage energiedichtheid. Je hebt dus een enorme accu nodig om een beetje actieradius te hebben.
 
Ook dat nog:
 
Interessant om weten is dat onze energieprijzen niet zullen dalen en eerder stijgen. Dit is het gevolg van de "groene" acties van de Australische regering waardoor gasleveringen aan Japan en Z Korea in het gedrag komen en die nu onze concurrenten worden in de jacht naar bevoorrading uit het midden oosten, iedereen wil nu dezelfde olie en gas, een aspect waar onze media aan voorbij gaan . Australië schiet zich in de voet maar wij worden meegesleurd
 
Jonathan Holslag in Knack over Afrika concludeert: "Plundering en marginalisering gaan gewoon door". Inderdaad, mits een belangrijke bedenking: Dat die plundering NIET het werk is van de butenlandse bedrijven, wel van de lokale machthebbers die hun eigen land plunderen. Een beschrijving ervan kan men lezen in Kobalt Blues van Erik Bruyland: na de eiers te hebben gestolen, versjacherden ze de kip zelf: soevereine beslissingen.
 
'Straks kijken we niet meer op van duizenden hittedoden', schrijft Peter Casteels in Knack nr.31. Hij verwijst naar het boek van Jff Goodell "The Heat Will Kill You First". Verder in de tekst lezen we dat 'de modellen van de beste wetenschappers dat niet kunnen voorspellen' ... het zijn maar uitschieters. Casteels sluit af met een klassieke dooddoener: wie dat niet gelooft hegeert wetenschappelijke bewijzen zoals antivaxers dat tijdens de corona deden. Wij kregen van Bill Gates een chip ingeplant. Het is onmogelijk te discussiëren met mensen die daarin geloven.
Beste hersengespoelde, 
Wij geloven daarin niet maar raden je wel aan om het artikel hieronder over het "covid-verhaal' te lezen zonder vooringenomenheid.