email 297633 960 720 gray text sleepers02

dwarsliggers

Dwarsliggers ... noodzakelijk om het rechte spoor te houden
lees meer over onze filosofie

gebeten om te weten DRIE

Hoe de VRT het debat over de oorlog in Gaza onevenwichtig presenteert

DALLE 2024 06 11 23.35.38 Create an illustration of a journalist selectively reporting in a war zone. The scene shows a war torn area with buildings damaged soldiers from two De VRT is fier op het duidingsprogramma "De Afspraak". En inderdaad de uitzendingen worden ongetwijfeld graag bekeken door de politiek-correcte mainstream. Kritische kijkers zien soms iets heel anders: een selectief programma dat afbreuk doet aan een onafhankelijke staatszender.

Het was opvallend dat er gedurende de laatste weken slechts één gast was (Marc De Vos van de denktank Itinera) die in het programma De Afspraak het aandurfde om te pleiten voor ‘meer empathie voor Israël’. Alle andere getuigenissen veroordeelden Israël dat zich volgens hen schuldig maakt aan een genocide. Over onevenwicht gesproken … Zou De Vos met zijn oproep alleen staan of weigert de VRT stemmen die niet passen in hun ‘constructieve’ journalistiek?

In Terzake hield Theo Francken het tijdens zijn debat met Raoul Hedebouw op ‘een zeer complexe oorlog’ en hij haastte zich om de uitbreiding van de nederzettingen op de Westbank te veroordelen. Hij werd er zelfs emotioneel bij.

Ik krijg een déjà-vu gevoel nu ook de studerende jeugd protesteert en zelfs universiteiten bezetten en zich hierin gesteund voelen door de media aandacht. Net zoals dat het geval was voor de spijbelende klimaatjongeren.

Men moet al een Dwarsligger zijn om tegen die publieke veroordeling in het verweer te gaan. Maar het moet én het kan! Twee vragen aan Hedebouw maken veel duidelijk:

Beste Raoul,

Bent u bereid om uw eigen kinderen, uw vrouw, uw naaste familie en buren te gebruiken als schild terwijl u uw wapen richt op een Israëlische soldaat?

Bent u bereid om uw kinderen vanaf hun tienerjaren te belasten door het planten van het zaadje van de haat in hun ziel, het dagelijks voedsel te geven en om uw tieners vertrouwd te maken met oorlogswapens?

Meneer Hedebouw,

Lees eens het artikel dat we schreven in 2014 “Waarom ik niet over Gaza schrijf

Ook het actueel conflict dat uitgelokt werd door HAMAS is niet complex, het is angstaanjagend, want het bewijst eens te meer hoe gemakkelijk wederzijdse haat kan leiden tot onmenselijkheid.

En voor de VRT heb ik deze vraag:

Zou u eens de video’s willen verspreiden van Palestijnen en islamisten die wereldwijd uitbundig de terroristische aanval op de Twin Towers te NY vierden? Dat waren ook de mensen die voor HAMAS stemmen.