Correspondent China

Van onze correspondent in China
 • Aanbevelingen voor de Chinese regering

  China 2017VAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - De bijzonder aanmatigende manier waarop onze politici en media de Chinese politiek voorstellen is vooral een aanwijzing voor hun gebrek aan kennis van het echte China.

 • China en de bocht van Trump

   china vlag landVan onze correspondent

  Wat China betreft heeft Donald Trump geen andere optie dan een stevige bocht te maken. Toch doen de VS het beter in China dan Europa.

 • China HST, België boemeltrein?

  technologie02Worden we niet razendsnel een achtergesteld land? Zeker als we ons vergelijken met China. In de media horen we dat Belgische politici vinden  dat China met EANDIS technologie bij ons komt kopiëren. Is dit wel zo? Onze gastauteur Frans Vandenbosch geeft een kort onverzicht van de recente, verbazingwekkende technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen in China.

   

 • Chinees eten, een belevenis

  China etenChinees eten is helemaal anders.
  Wat we in Europa in de Chinese restaurants als Chinees eten voorgeschoteld krijgen is niet echt Chinees.

   

   

 • Chinese gewoontes en tradities

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hem om iets te vertellen over vreemde Chinese gewoonten en tradities.

 • Chinezen zijn slimmer dan wij

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hem of Chinezen inderdaad slimmer zijn en of dat altijd beter is.

 • Communisme in China

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hoe communistisch China wel is.

 • De Chinese taal

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hem om iets te vertellen over de Chinese taal of liever talen.

 • De Chinese werkelijkheid - een andere kijk

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA – In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Omdat andere culturen een goede medicijn zijn tegen de kortzichtigheid van eenheidsdenken.  

 • De Kim – Trump top in Singapore

  Trump Kim Meeting v1方腾波Frans Vandenbosch - China heeft nog altijd de sterkste “trump cards”. Die zijn nog niet uitgespeeld.

   

   

   

 • Een bonte verzameling van kleuren en opvattingen

  BonteIn China...

  Frans Vandenbosch Er bestaat niet “één China”. “de Chinees” bestaat niet, China is zo groot en de volkeren die samen China vormen zijn zo heterogeen dat je maar zelden kunt veralgemenen. Er zijn maar weinig dingen die alle Chinezen gemeen hebben. Ook in de grote groep Han-Chinezen (“kern-Chinezen” 92%) zijn de verschillen groter dan bijvoorbeeld tussen de Noren en de Grieken.

 • Een effectieve aanpak van het islamprobleem

  moslim marktChina heeft een bijzonder streng beleid om de moslims onder controle te houden. Efficiënt, maar niet volgens onze normen!

 • Godsdienstbeleving in China

  ReligieDoor gastauteur Frans Vandenbosch Volgens onze westerse definities zijn Chinezen atheïsten. Zijn alle Chinezen dan goddelozen?

   

   

 • Nieuwjaar, vooral een familieaangelegenheid

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hem om iets te vertellen over het Chinese Nieuwjaar op 8 februari.

 • Tweekindpolitiek in China

  china vlag landVAN ONZE CORRESPONDENT IN CHINA - In een reeks over het onderbelichte hedendaagse China publiceren wij verhalen van een Vlaming in China. Ditmaal vroegen we hem om iets te vertellen over de zopas afgeschafte éénkindpolitiek in China.

 • Was Tom Waes wel in China?

  China 2017 waesOnze correspondent in China: Wat we van Tom Waes te zien kregen heeft nauwelijks iets te maken met dat land.

   

   

   

   

 • Westers fake nieuws over China

  GarschagenOver stand-ins, gefabriceerde verhalen en toneelspelers