KORT EN BONDIG (1)

railroad tracks

Het ontbreekt de media en het beleid aan Dwarsliggers

 

Korte reacties op de recente golf van misleiding door de media en ideologisch getormenteerde politici.

Dwarsliggers aan het woord.

De wereld vergaat en het is onze schuld. Met 'onze' bedoelen ze niet de zeven miljard mensen die op onze wereldbol rondlopen, Alleen ongeveer één miljard mensen die schuldig zijn, moeten daarvoor boeten (lees belastingen en subsidies betalen). De andere zes miljard zijn ook schuldig maar die worden beloont door dat éne miljard. Intussen mogen ze rustig CO2 blijven produceren, tot ze even welvarend zijn als wij. Dat lijkt onmogelijk maar is het niet .... het volstaat om de welvarend te verarmen en dat kunnen ze als de beste communisten ooit!
 
We worden overdonderd door de eenaanschakelijng van de extreme weerberichten. Niet één calamiteit slaan de media over. Kwestie van ook de meest rabiate negationist te overtuigen. Allemaal? Toch niet.Eén ontsnapte aan de aandacht van de traditionele media: https://www.afr.com/companies/energy/geelong-s-big-tesla-battery-fire-burns-over-weekend-20210801-p58etf
 
Wat dacht u van dit filmpje over de fraude door twee achtenswaardige instellingen, NOAA en NASA.
 
Pjotr
-----------------------------------------------------------
 
Ik heb het steeds maar moeilijker met  weer en klimaat
door elkaar te rammelen om er een lekker verhaal van te maken dat echter kant noch wal raakt.
 
In Brazilië heeft het nu gesneeuwd https://electroverse.net/record-summer-chills-engulf-the-u-s-more-historic-cold-and-snow-batter-brazil-as-the-sun-remains-blank/  ,Nooit voorgekomen maar wel de tegenpool van de in hyperbolische termen beschreven opwarming. Ik heb het hier reeds geschreven, de aarde is momenteel koel, bekijk Roy Spencer’s temperatuur grafiek. Dus thermisch momenteel met de aardkluit zelf niets aan de hand.
Het IPCC zegt in haar publicaties  dat  klimaat  een niet lineair chaotisch systeem is en dat CO2 alleen niet de temperatuurveranderingen kan verklaren, maar  dat wordt blijkbaar niet begrepen. Als klimaat al een chaotisch systeem is en als het klimaat dertig gemiddelden is van het weer, dan is het toch logisch dat de veranderingen van weer nog veel meer fluctueren. En ja er kan momenteel een erg fluctuerende situatie bestaan, maar hoe en van waar komt dat? De straalstroom waar men nu de mond van  vol heeft is niet een oorzaak maar een gevolg van de multiple vortex situatie die elkaar beïnvloeden , en vortexen zijn het antwoord op een fysische energetische situatie , de natuur kan immers beter omgaan met dynamische  ( oscillerende systemen ) dan statische, dat is namelijk een veel handiger vorm voor energie uitwisseling in haar zoek naar evenwicht. De natuur oscilleert bij voorkeur, niets fout dus.
Net die vortexen en vooral hun onderlinge koppelingen vormen het niet lineair chaotisch gedrag , de Navies Stokes vergelijkingen zijn een set van partiële differentiaalvergelijking die enorm complex en moeilijk op te lossen zijn, ze behoren tot de moeilijkste vandaar dat ze in die vorm omwille van de complexiteit niet terug te vinden zijn in de klimaatmodellen waar ze thuis horen , en van partiële differentiaal vergelijkingen weet men dat de oplossing van de  beginwaarden ( hier het verleden) afhangen. En die beginwaarden zijn dan bijvoorbeeld afhankelijk van de stralingsintensiteit van de zon of haar magnetisme via wolkenvorming , vulkaan uitbarstingen en noem maar op, maar ook van de thermische massabalans van de aarde die voor tijdsvertragingen van  orde 30 jaar zorgen , zeg de helft tot 1/3 van een mensenleven om in context van “extreem” te plaatsen.
 
Conclusie : Blijkbaar hebben de meeste mensen op deze wereld niet het minste besef hoe je met complexiteit omgaat, noch wat het betekent.
Hopelijk is het antwoordl niet al te complex.
Dr; Eric Blondeel

 

-------------------------------------------------

Uit Nederland:

Ik zie de actie van Timmermans et al als hun eigen ‘grote sprong voorwaarts’. En dit gaat net zo aflopen. Eerst grote schade, eventueel (burger-) oorlog en dan gaan we nadenken.En het is zo jammer want we willen allemaal hetzelfde: tzt duurzame energie en heel veel daarvan. Maar de linkse gekkies kiezen voor de verkeerde oplossing en gaan veel te snel.

In de tussentijd hebben ze wel jarenlang de geesten van de jeugd geindoctrineerd en hebben dus voor jaren een captive audience. Ik vermoed dat daar een jesuit in de marketing afdeling zit. ‘Geef me uw kinderen tot hun 9e en ze zijn van ons’. Verder snappen zij ons juridisch/politiek stelsel als geen ander. Meteen kleine moties vastleggen, kleine obscure wetjes aannemen en na enkele jaren worden die gebruikt om hun zin door te drijven. Het is wet dus….

Met de rationaliteit van Clintel gaan we die strijd gewoon niet winnen. Ergo, er komt niet eens een strijd. We worden als een kleine minderheid gepensioneerde wappies weggezet en de rest gaat weer gesubsidieerd over tot de orde van de dag. En vergeet niet, er zijn duizenden bedrijven die veel geld aan de subsidies van de EU gaan verdienen. Die zul je niet horen.

Ik voorspel de eerste grote opstanden en pas daarna verandering in de politiek, zodra er meer dwang komt, wettelijk afgedwongen en de mensen hun woning en auto MOETEN ‘upgraden’ en dan een hoop geld kwijt zijn waardoor ze niet op vakantie kunnen. Dus het moment dat het echt pijn gaat doen in de portemonnee. Die pijn is enkele jaren geleden al heel secuur voorspeld door Clintel et all en we werden toen weggelachen. Alleen de FvD legde het bedrag van 1000 miljard op tafel. Helaas is Baudet gek geworden en heeft niks gebakken van zijn partij. Het had zo mooi kunnen worden.

Nijpels en Samson en vele anderen legden uit dat dit flauwekul was, het zou een feestje worden (Nijpels), gas iets duurder maar stroom goedkoper want die was immers gratis dus eigenlijk neutraal (Samson), en dan die communist Klaver: wat we willen gaan we subsidieren, wat we niet willen gaan we belasten. Allemaal met droge ogen.

Als je het door hebt, zie je het.

Gelijk hebben heeft niks te maken met gelijk krijgen. Warme januari: klimaatcrisis. Een zeer koude februari: klimaatcrisis. Waterramp in het roergebied: klimaatcrisis. Elk artikel dat je leest, elke speech die je hoort, het wordt eindeloos herhaald. En dat werkt. Zo ook 2000 jaar geleden. En toch vind ik dat we Carthago moeten vernietingen. Het is gelukt!!!

Ik heb geen praktische oplossing want wij zijn niet mediageniek.

Hans Bouman

 

  • Hits: 1700