pastis bluetoothDe ouderwetse zomerse temperaturen zorgen voor een geestelijke luiheid die maar één uitlaatklep heeft: een beetje huiselijke humor. Hier gaan we dan:

Ik had woorden met mijn vrouw

Om de grote hitte te vermijden ging ik vroeg in de morgen naar den Aldi. Er was niet te veel volk en de winkel was airco gekoeld. Ik ging er om water want dat is nog altijd de beste drank bij warm weer. Maar die Duitsers kennen iets van verleiden, ook al willen veel intellectuelen dat de laatste tijd niet meer geloven. Weet je wat: de Pastis van de Franse firma Ricard stond in reclame. Toch ook nog 55 % water dacht ik, en dus kon ik niet aan de verleiding weerstaan. Kom ik thuis met nog van alles dat niet op het boodschappenlijstje stond en tot overmaat van ramp vindt mijn schat ook die fles Pastis.

“Awel, kon je het alweer niet laten?” terwijl ze de fles als een overwinningscadeau in de lucht stak? Het enige dat ik kon bedenken was dat de Pastis in reclame stond wat ook zo was. “Reclame”, reageerde ze; “en als er een vrouw in reclame gestaan had, zou je ze dan ook meegenomen hebben?” “Bah neen”, dacht ik, “bij zo’n hitte …”

 

Ik verstond haar niet

De wonderen van de technologie zijn de wereld niet uit. Neen, ik heb het niet over artificiële intelligentie. Daar ben ik tegen want enkel slimme mensen worden daar beter van. Neen, het gaat over iets héél simpel: hoe je naar je favoriete tv-programma kunt kijken zonder gestoord te worden door je vrouw?

Lapperre heeft nu ‘oortjes’ voor hardhorigen met een ingebouwde bluetooth. Jawel een blauwe tand in beide oren. Ik heb ze uitgeprobeerd en het is fantastisch! Wanneer iemand mij belt hoor ik dat in mijn oren en niemand anders die het hoort. Dus ook dát risico is uitgesloten tijdens een of ander symposium.

Het is ook goed wanneer je zit te luisteren naar iemand als ons Tinneke van Heule, onze Minister van Energie, die liet weten dat we ons geen zorgen moeten maken over energietekorten in de winter. Neen hoor, we zullen zelfs over hebben en de Duitsers kunnen helpen als ze daar te kort hebben. Oortjes off en hopsakee, ik heb alvast geen last meer van plaatsvervangende schaamte.  

Maar er is nog een ander probleempje dat ik maar niet opgelost krijg: mijne tv heeft net zoals mijn oortjes ook bluetooth en dus hoor ik perfect wat er gezegd wordt, zelfs als ik de klank voor mijn vrouw uitzet. Zit die daar na enige tijd wild te zwaaien met haar armen, precies of ze mij iets wil zeggen. Ik stop efkes het programma en vraag haar of ze mij misschien iets wil zeggen?

“Hoorde gij mij niet misschien? ik zit hier al een half uur te roepen en gij gebaart van krommen haas!” (nvdr, gebaren van krommen haas is een Vlaamse uitdrukking die in het Frans geschreven wordt als: gesticuler du lièvre courbé)

“Tja”, antwoordde ik haar in alle eerlijkheid, “dat komt omdat gij geen blauwe tand hebt in uw oren! Ze hoorde het donderen in Keulen, dat wel. Ze wil binnenkort ook twee blauwe tanden halen bij Lapperre Maar hoe zit dat nu: zullen we samen de tv horen of met alleen nog via smartphone met elkaar kunnen praten?Wie helpt mij bij deze vragen?

Intussen kan ik voor warme dagen de Pastis aanbevelen!

Uw Dwarsligger

nvdr: de auteur stond erop dat hij anoniem zou blijven, want zijn vrouw is een fervente fan van de Dwarsliggers.