mombaerts gusGastauteur Gus Mombaerts: Hoe veilig is 'ons geld' in handen van de banken en de orverheid?

frank BollDoor Gastauteiur Frank Boll. Vertaling van een brief die werd gepubliceerd in de Financial Times op 27-1-2023

burning moneyIn haar streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid heeft de VN-wereldelite de nivellering naar omlaag voor het westen ingezet. Deze stelling is voor velen complot denken, nochtans is de realiteit nu al jaren zichtbaar en tastbaar. Dat toont zich nu in de stijgende energieprijzen.

standard compressed BisfenolA1Vertaling van Nederlandstalige bijdrage geschreven door Dr. ir. Eric Blondeel over Windmolens en Bisfenol A

standard compressed BisfenolA1Waarde lezers,
In de aanloop naar het nieuwe politiek jaar willen we een onderwerp aansnijden dat u en vooral de politici ten zeerste aanbelangt. We zullen daar nog heel veel over horen, ook al zal dat niet vanzelf gaan.

Flag of germany downNa al die tijd een voorbeeld te zijn geweest is volgens Yanis Varoufakis de goede tijd voor Duitsland voorbij. Waar of niet waar? Gastauteur Dr. Frank Boll reageerde.

droogteEen ervaren Vlaamse energiespecialist uit ons netwerk stuurde een korte tekst over de klimaatknop en het dreigend tekort aan water.

Renminbi banknotesDe sancties die de VS en de EU oplegden aan Rusland zijn uitzonderlijk. Dat de dollar als reservemunt een doorn in het oog is van Rusland én China zou wel eens kunnen leiden tot een diepergaande wijziging. Nu Rusland de roebel koppelt aan de goudwaarde is een eerste teken. We vroegen onze specialist, Dr. Frank Boll om zijn mening.

doodskistGastauteur Dr. Frank Boll stelt zich vragen bij de economische rol van Duitsland in de EU.

ECBIn crisistijden is het niet verstandig te experimenteren. De Europese Centrale Bank (ECB) de geldkraan laten opendraaien om de crisis te bestrijden is daarom geen goed idee.

Gastauteur Frank Boll: Vindt het gevaarlijk om de ECB in de rol van ‘lender of last resort’ te duwen. Stelt dat de problemen direct moeten worden aangepakt.

corona 5032793 960 720Zeer onlangs schreef Rik Torfs dat er naast corona ook nog andere belangrijke dingen bestaan, waar we nu in deze felle mediatieke heisa aan voorbij gaan.

strong minds socratesWe zijn verheugd u dit uitermate interessant overzicht van het Vrijemarktkapitalisme te kunnen aanbieden. Gastauteur doctor in de economie Frank Boll slaagde erin om de evolutie in kaart te brengen en daarbij zowel de opgang als de degeneratie te doorgronden.

Subcategories

Economie - Algemeen

Markt

Europese Unie