Zaventem PierADYLLUAN SYML - Wathelet: problemen rond het nachtlawaai over Brussel? Charleroi en Luik kunnen de werklast wel overpakken. Als simpele uil vloog ik over de bluf.

 

 

Ik snap het probleem niet van al dat nachtlawaai. Mijn neef Gweddïo Dylluan, een notabele kerkuil uit Zaventem heeft het ook niet min met al die klokken in zijn kerk. Ok, hij is een nachtroofvogel, maar overdag luiden ze die klokken ook nog eens om het kwartier, niet simpel om een uiltje te knappen. Maar last van vliegtuigen heeft hij niet. Trouwens hij wist op voorhand dat daar menig vliegtuigen landen en opstijgen. Gweddïo had wel opgevangen dat een zekere Wathelet zijn vliegers in Luik en Charleroi zou oplaten, vooral in Luik, waar hij op een of andere lijst aan het hoofd staat. Blijkbaar zijn de politici onder de mensen nu heel nerveus want ze moeten de andere mensen smeken om hun vet postje te mogen houden en dan daarna niet te doen wat ze beloofd hebben.

Maar om terug te komen op dat nachtlawaai, onze Vlaamse koeien zullen ook zo geen goeie melk meer geven. Dat denk ik toch want op het schooldebat van het Institut St.André in Elsene deed Jong CDH'er, Martin de Dré (attaché op het kabinet van een CDH-minister), vorige week volgende uitspraak : "De hinder van de vluchten uit Zaventem kunnen we beter concentreren boven de Vlaamse koeien dan boven Brussel.", maar dan in het Frans.

Enfin, ik wou er iets meer over weten en bovendien had ik zin in een Luikse wafel dus vloog ik maar eerst naar Luik. Heel simpeltjes via de E411 zo naar de E42, niets gecompliceerd. Ja, een spoorlijn volgen tot aan de luchthaven zoals in Zaventem kon ik niet, vandaar de autosnelweg.

MR Zav luik

Die autosnelweg lijkt me nogal het vliegveld van het zuiden af te zonderen, tenzij men een liefhebber is van overkappingen over autosnelwegen (het is wat moeilijker om een vliegveld te overkappen), maar dat zuiden is nogal heuvelachtig en we duiken dan wat verder de vallei van de Maas in. Dus niet zo denderend. Dan maar eens naar het noorden vliegen, gelukkig had ik die niet verloren.

Oeps enkel een noord-zuid as kan er nog bij, maar dan vlieg je op sommige dagen vlak over Luik, en dan kan kan je zelfs over dag niet vliegen want je zou alle ambtenaren en werklozen kunnen wakker maken. Alhoewel dat kan misschien een activeringsstrategie achter zitten, ze zijn toch wakker, dus kunnen ze dan maar beter gaan werken.

Wreed vervelend is ook dat er kleine dorpjes (gehuchten) zich ten noorden van het vliegveld bevinden: Bierset, Velroux en Voroux-Goreux: Ils ne vont pas être tres heureux ginder achter. Ik evenmin want die Luikse wafel ligt zwaar op mijn maag. Ze kunnen natuurlijk iedereen doen verhuizen in naam van het algemeen belang van de Waalse natie. Geld is geen probleem, want ieder jaar krijgen ze een blanco cheque van de Gouden Uil uit het Noorden, waarmee ze toch doen wat ze willen.

Na mijn braakbal, vlieg ik naar het zuiden richting Charleroi. Wat een geluk, ik hoef enkel weer de E42 te volgen, dus ook geen spoorlijn.

MR Zav liege charleroi

Daar aangekomen zien we ook dat er niet al te veel plaats is om lange pistes aan te leggen (noord-zuid).

MR Zav Charleroi

Het vliegveld, Brussels South Charleroi genaamd, ze hadden het evengoed Paris Nord Charleroi kunnen noemen, is quasi omringd door bebouwde kommen van Gosselies en gehuchten. Dat zullen wel twee blanco cheques van 16 miljard van Vlaanderen worden, maar missgien kan de luchthaven van de Keizerlijke badstad gier een graantje meepikken, geel handig die rode connectie, ze legt geen windeieren.

Dus mijn dierbare politici uit Vlaanderen, ik denk dat het eerder blufpoker is en dat jullie collegae jullie schrik willen aanjagen dat ze jullie Zaventem willen afpakken en dus jullie, euh sorry, ons, de Vlaamse belastingbetalers weer voor niks (bluf) grof geld willen laten betalen. Alhoewel je weet maar nooit met die blanco cheques die jullie zelf gestemd en ondertekend hebben.

Dylluan Syml,
Uw Simpele Uil

 

Dwarsligger