Steun

Jan Jambon duif 0Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel, aldus de Simpele Duif.

 

 

Gevonden op de websites van ‘de Standaard’ en ‘Knack’: Jambon over terroristen.

Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel. Dat heeft minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in het Nederlandse televisieprogramma Buitenhof.

Wat moeten we daar nu weer van maken? Daarop zijn natuurlijk verschillende reacties mogelijk. Laten we eens proberen ons enkele daarvan, uiteraard vanuit verschillende hoeken, voor te stellen.

1.   De ‘bon Belze progressiste’: “We hadden het kunnen denken dat de Vlaamse neo-nazi’s een paar incidenten zouden recupereren om de hele moslim gemeenschap te stigmatiseren”

2.   De ‘bon Belze, intelligentere variante’: “Er is schuchtere beterschap in zicht.”

3.   De conservatieve Vlaming: “Eindelijk is hun frank gevallen, maar te laat…”

4.   De rabiate Flamingant: “Had je De Winter maar ernstig genomen. Dat had je een hoop tijd en ellende bespaard.”

5.   Maoistus Lovaniensis: “De ongelijkheid en ongerechtigheid in de wereld zijn veel te groot om met dergelijke kleinigheden bezig te zijn”

6.   FGTB: “A bas les fascistes.”

7.   De optimist: “Onze overheid kan nu de juiste maatregelen gaan nemen”

8.   De cynicus: “Tussen denken en doen is er verschil, ook in tijd. Maar tussen wat Jambon denkt en wat België doet zijn er werelden en eeuwen.”

9.  De realist: “Als de moslims zich nu een paar maanden gedeisd houden is iedereen het weer vergeten en we gaan terug naar business as usual.”

10. Gwendolyn Rutten: “Als hij Bart De Wever napraat is het normaal dat hij onzin zegt.”

11. Kris Peeters: “Wij zullen hier onze verantwoordelijkheid opnemen om met name het middenveld bij het vinden van een duurzame consensus te ondersteunen.”

12. Simpele Duif: “Als ze aan dat tempo blijven leren zullen ze toch nog persoonlijk voor een sharia rechtbank moeten verschijnen. En bij al de kleine moderne finesses die de sharia mist zit ook het begrip beperkte toerekeningsvatbaarheid…”

Tja, en wat is nu waarheid in het land van “eenheid vol akkoorden” (Vaderlands Lied)?

Uw simpele duif

Jan Jambon duif 0

Dwarsligger