Weten is vooral open staan
 
 
Waarde lezers,
 
Onze talrijke nieuwe lezers danken we voor hun belangstelling. Graag bevelen we hen aan om eens onze filosofie te lezen.
 
Dat we schrijven over heel uiteenlopende onderwerpen, niet alleen over defensie, kan u ontdekken in onze bibliotheek online. Daar staan enkele nieuwe interessante bijdragen:
 
Een eerste aanbevolen essay gaat uitvoerig in op een onderwerp dat velen zal interesseren. Met De eeuwige herhaling of het verhaal van beloning en straf stelt uw Dwarsligger en psycholoog enkele pertinente vragen over onze omgang met beloning en straf.
 
Er was nogal wat opschudding toen de chassidische Jood Aron Berger zich kandidaat stelde voor een politieke functie in de stad Antwerpen, waar de Joodse gemeenschap talrijk aanwezig is. Nu de mediahype voorbij is, kunnen we met enige afstand nog eens naar deze 'politieke' zaak kijken en ze in een breder plaatje situeren: Chassidisch en ander fundamentalisme?  
 
Verder lazen we in Die Welt een interessant artikel en vertaalden het voor u:
Kathrin Spoerr - Auteur en Journaliste heeft weinig woorden nodig om 'de overheersende mening' te herleiden tot het extrapoleren van de eigen mening.
 
En dan was er nog een interview in 't Pallieterke (dat we met dank overnamen):
 
Veel leesplezier!
 
 
 
             Pjotr's Dwarsliggers