Nieuwsbrief nr.1  Pjotr's Dwarsliggers 30 april 2016
 
mailchimp gebeten

Waarde politici en opiniemakers,
Beste lezers,

Zo’n vijftien jaar geleden startte ik een nieuwsbrief ‘Anders Nieuws’ waarin de aandacht vooral ging naar de nationale politiek en de Vlaamse media. Sinds de eerste nieuwsbrief voor een twintigtal vrienden is er heel wat veranderd. De Nieuwsbrief kreeg een andere naam ‘Anders Gelezen’, maar de onderwerpen bleven dezelfde. De laatste ‘Anders Gelezen’ waarbij verwezen werd naar mijn blog leerde dat méér dan 70% van de lezers in de drie dagen na het versturen, mijn blog hadden aangeklikt. Zo’n trouw publiek is uitzonderlijk en daar ben ik heel dankbaar voor.
Vandaag is het tijd voor een nieuw initiatief, waarbij ‘Pjotr’ niet langer alleen staat maar kompanen vond die dezelfde visie delen over de rol van alternatieve kleinschalige journalistiek.
Om u vertrouwd te maken met dit initiatief stel ik voor om een kijkje te nemen op onze nieuwe webstek en om eerst onze filosofie te lezen. Dan kan u zelf oordelen of u belangstelling hebt voor de tweewekelijkse nieuwsbrief ‘Pjotr’s Dwarsliggers’. De trouwe lezers van ‘Anders Gelezen’ zijn automatisch ingeschreven. Alvast dank om deze aankondiging door te sturen naar vrienden die eventueel ook geïnteresseerd zijn in dit initiatief.  
Voorlopig staan op de webstek een tweehonderdtal artikels die de dwarsliggers vroeger schreven en enkele artikels van gastauteurs. Vanaf nu zullen de drie dwarsliggers zorgen voor nieuw leesvoer en zullen we eveneens interessante bijdragen publiceren van gastauteurs. Neem ook een kijkje in onze videotheek en klik eens de video aan die een historisch overzicht geeft van de evolutie van de staatsgrenzen in Europa. Een schat aan feitelijke informatie voor wie méér wil begrijpen van de Europese politieke en maatschappelijke verscheidenheid.
 
Wie zijn de ‘Dwarsliggers’?
 gebeten om te weten DRIE
Gerard De Beuckelaer, fysicus en gastdocent aan het MIT (Massachusetts Institute of Technlology, Cambridge) en TÜMunchen (Technische Üniversität Munchen). Bij BASF oefende hij meerdere topfuncties uit en eindigde als vice-president BASF USA. Maar nog belangrijker voor de Dwarsliggers is zijn zeer brede belangstelling in diverse domeinen waaronder filosofie, én zijn gedrevenheid om de waarheid te zoeken: ‘Gebeten om te weten’. Gert is auteur van het boek ‘Vlaanderen sterft!’.
Marc Rabaey, heeft een militaire achtergrond maar is vooral een IT-specialist (System Thinking Strategist) die verschillende IT-projecten leidde voor de Generale Staf en de Koninklijke Militaire School. Nadien haalde hij ook nog een doctoraat TEW (Toegepaste Economische Wetenschappen). Het is Marc die in recordtempo de webstek ontwierp en met zijn opus magnum over de economische aspecten van de crisis in het Midden Oosten, gaf hij een visitekaartje af om U tegen te zeggen.
Pierre ‘Pjotr’ Therie, kolonel stafbrevethouder o.r., Member NATO Defense College 1994, gewezen Commandant 11de Geniebataljon, verantwoordelijke voor de bouw van een (UNHCR) vluchtelingenkamp in Kroatië, stafchef Belgisch detachement in Kismayo, Somalië, en gewezen defensieattaché voor Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië, Slovenië en Macedonië. Zijn publicaties zijn terug te vinden op www.andersnieuws.eu. Met dit initiatief wil hij zijn lezers méér bieden dan hij ooit alleen zou kunnen.
De Dwarsliggers wensen u allen veel leesplezier.

  
 Pierre 'Pjotr' Therie