dwarsliggers

Dwarsliggers ... noodzakelijk om het rechte spoor te houden
          
lees meer over onze filosofie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Essay door Jean Bauweraerts ir

Kolonel-vlieger Jean Bauweraerts was commandant van de 10 Wing Tac (Kleine Brogel) van 1985 tot 1989.

medo persisch rijkPlots is er weer commotie over Iran, en over de mogelijkheid van een Iraanse kernbom. Het lijkt allemaal zo surrealistisch dat men zich gaat afvragen: “Gebeurt dat nu echt?”

iradealDe Verenigde Staten stappen uit de Iranafspraken. „Een einde met verschrikking.“ 1

Markus Somm (Basler Zeitung)

 

 

gasaanval Syrië april 2017Toen op 4 april in het dorp Khan Shaykhun een bom dood en vernieling zaaide wisten we onmiddellijk wie verantwoordelijk was, Assad. De Dsjihadisten lachten zich een breuk toen Donald Trump als vergelding een Syrisch vliegveld bombardeerde!

Foto uit artikel Die Welt

 

 

 

Western Set Universal StudioEr gebeurt iets verontrustends. We zijn volop bezig van onze standaardstommiteit Midden Oosten (de goeden tegen de slechten) weer eens een ‘verbeterde’ versie uit te brengen. Het lijkt wel de ‘sequel’ van een zwakke cowboyfilm.

 

Latuff on Russia in SyriaOlie en gas hebben het geopolitiek denken vanaf het begin van de twintigste eeuw sterk doen veranderen en ligt onder meer aan de basis van het huidige Syrische conflict. Een historische en geopolitieke bespreking vanuit het standpunt van de Russische Beer.

Une carte des communautés religieuses et ethniques de la Syrie et Lebanon 1935De ontwikkelingen in Syrië worden toenemend onoverzichtelijker en bedreigender. Maar misschien bekijken wij, hier in West Europa, de situatie wel te oppervlakkig en te emotioneel. Wagen we eens een nuchtere analyse.

hamasMARK GELEYN – Luid klinkt de kritiek op het disproportioneel geweld dat Israël gebruikte tegen Hamas. Maar hoe konden de Israëli’s een onderscheid maken tussen terroristen en de bevolking, wanneer Hamas de bevolking als menselijk schild gebruikt?

GazaGeen dag gaat voorbij of we worden overstelpt met dramatisch nieuws over de onmenselijke situatie in GAZA. De berichtgeving is overrompelend, maar het ontbreekt dikwijls aan nuance. Soms is het beter te zwijgen.

Léon Blum 1927De burgeroorlog in Syrië die zoveel internationale beroering veroorzaakt is geen echte verrassing. Toen de Westerse Mogendheden de kaart van het Midden Oosten hertekenden hielden ze onvoldoende rekening met de interne verdeeldheid onder moslims.

egypteNECSI-Boston stelt dat de Egyptische militairen de juiste daad gesteld hebben door een staatsgreep te plegen. De democratie is immers een complex systeem dat eerst en vooral stabiliteit behoeft.