General Dynamics F 16 Fighting Falcon1 Dossier

Mark GeleynEen lamento als pleidooi voor een combattief optreden: in tijden van crisis is het nodig de ruggengraat te rechten, niet om mee te lopen of nog straffer te willen doen dan de vijand.

 

 

frank Boll Gastauteur Dr. Frank Boll over de rellen van deze zomer in Frankrijk.

Dat zowat elke EU-lidstaat worstelt met hetzelfde probleem is verontrustend. 

 

verzopen onder boetesHet artikel op Doorbraak met als titel “Demir verslikt zich in boetes zorgde voor heel wat bedenkingen (een beschaafd woord voor verwensingen).

Mark DubrulleMark Dubrulle wijdde heel zijn professioneel leven aan de milieuproblematiek. Hij was lid van de Club van Rome en voorzitter van de The Club of Rome EU-Chapter van 2011 tot 2020. In een geest van Amicitia & Tolerantia verdedigen we elk onze zienswijze en laten het oordeel over aan onze Lezers.

Mark DubrulleMedestichter Mark Dubrulle vertelt over de eerste jaren van een beweging die vandaag bevoegd is voor het groene beleid van VIVALDI.

Onderwijs lat 300 169Twee actuele onderwerpen, het ene nogal anekdotisch/exemplarisch, het andere een oud zeer. Toch is er een belangrijk verband tussen beide.

Islam en de zelfmoord van het WestenBoekbespreking

Nederlandse vertaling van The Islam and the suicide of the West: the origin, doctrine and goals of Islam, van de hand van de Braziliaans-Amerikaanse hoogleraar Luiz Sérgio Solimeo.

 

 

de TocquevilleDe Tocqueville

Gastauteur Frank Boll: Met het ontstaan van de democratie begon het gelijkheidsstreven en de vraag of dat verenigbaar was met de vrijheid.

bib in ruineRecent deed de bib van Herentals een hoop van haar oude boeken van de hand. Zoals dat in zo’n gevallen gaat, werd de prijs per centimeter bepaald.

De meeste van die boeken zijn – zoals men kan verwachten – niet veel soeps. Maar soms zitten er juweeltjes tussen.

multiculturalDe door het groene fanatisme met steun van de EU afgedwongen stikstof- en CO2-politiek zou ei zo na doen vergeten dat er ook nog een allochtonenprobleem bestaat. Dat probleem is geenszins kleiner geworden ...

kort en bondigOver Zuid-Afrikaanse poëzie - Wokers - Duitsland ontwaakt stilaan uit een energiemerrie - National Public Radio is US State Propaganda - Waarom Macron naar Peking reisde?

censorshipHet lijkt een boute voorspelling, maar het probleem dat in deze bijdrage wordt onderzocht zal cruciaal zijn voor de toekomst van de democratie in de Westerse Wereld. Lees en oordeel zelf!

filosoof denkenWaarom filosofie kan helpen bij het 'leuteren' over het klimaat ...

schervenTerwijl heel veel aandacht gaat naar de aankomende WO III knaagt het ondergrondse ongenoegen over onbeheersnbare migratie aan de geloofwaardigheid van de leidende klasse

Nitrogen Cycle Dutch textDrie onderwerpen in deze 'Kort en Bondig':
 
Het stikstofdossier verstikt de Vlaamse regering  -  Een verdiende verdediging van het kapitalisme  -  De Val van Gent

 

20221012 094005 600x637Gastauteur 'Gus' Mombaerts stuurde ons een tekst die we zeer graag publiceren in de Reeks over Europa.

 

 

 

 

 

frameIn de Reeks over Europa bieden we U een essay aan over de sluipende, schijnbaar onontwijkbare ontwikkeling van onze moderne maatschappij naar een totalitaire of minstens ondoorzichtige staatsvorm, ook in Europa.

 

 

 

 

2023Vijf Dwarsliggers, Marc, schooldirecteur - Jaak, psycholoog - Peter Paul, bestuursdeskundige - Eric, Dr in de toegepaste wetenschappen en Pjotr bieden U hun dwarse wensen aan voor 2023

alert dangeoursDoelbewuste angstcreatie is een inbreuk op het mensenrecht en collectief toegepast een misdaad tegen de mensheid. Politici en journalisten die  daaraan meedoen ontbreekt het aan verantwoordelijkheidszin. Normloos is waardeloos.

Justin Yifu LinOverpeinzingen van mijn leven op mijn zeventigste: Ik heb het geluk te leven in een tijdperk van nationale verjonging die vol is van hoop en mogelijkheden.

Zuhal Demir(Foto:Wikipedia) Boos was ik, dezer dagen, om de reacties van sommige figuren op de houding van een minister die de subsidie aan een universiteit dreigde te bevriezen omdat ze vragen had over de manier waarop diezelfde universiteit zich had opgesteld in verband met verkrachting van een studente door een universitair personeelslid.

Serge DesouterIn september 2022 verscheen bij uitgeverij Polemos een boek van de hand van Serge Desouter, een witte pater die doorlopend en alternatief in verschillende Afrikaanse landen werkzaam was.

Slecht gevoelMisschien ben ik met het klimmen van de jaren een oude zeurpiet geworden. En tegelijk iemand die desondanks toch koppig volhoudt dat een mens moet kunnen blijven geloven dat er in het leven ook nog mooie dingen bestaan.

toogErgert het ook u, beste lezer? Al dat “gewook”, die om-de-oren-slaanderij door Gutmenschen, de besten van de beteren – althans in hun eigen ogen?

Stadhuis Brussel 11 juliWij wensen al onze Vlaamse lezers een gezellige Vlaamse feestdag!

blanke man in vuilnisbakSinds de reis van de Belgische koning naar Congo is de discussie over de dekolonisering weer meer in het centrum van de belangstelling gekomen.

Pasen 2022Zondag vieren we Pasen. Een christelijke hoogdag die wel heel erg lijdt onder de gewelddadige actualiteit in Oekraïne en vele andere plaatsen. Niettemin wensen we u

Zalige Paasdagen samen met allen die u dierbaar zijn

Een moment om ons te bezinnen over de actualiteit.

de denkerOnlangs werd ik uitgenodigd voor een spreekbeurt over de actualiteit en vooral hoe we naar de huidige maatschappelijke situatie evolueerden. Voor veel toehoorders is die verwarrend, frustrerend ja zelfs beangstigend. Laten we beginnen met de evolutie om aansluitend - aan de hand van concrete voorbeelden - de huidige situatie in beeld te brengen.

reading read peacefulwoman duskDeel 1  Het Verloren Paradijs

Het is een gegeven dat men iets pas mist als het weg is. Ik weet niet precies hoe en waarom het is vertrokken, maar ik meen dat we als westerse beschaving twee zaken hebben verloren, die ik in elk geval mis: kinderlijke onschuld en optimisme.

Dwarsligger, Peter-Paul de Waal

corona complot smallIn deze bijdrage wil ik ingaan op een kenmerk van de aanpak van de Covid-19-epidemie dat bij vele mensen is opgevallen: hoe namelijk sterk vergelijkbare maatregelen opvallend gelijktijdig genomen zijn in zowat alle landen van de wereld.

islam christenGastauteur Serge Desouter neemt u mee in een analyse van de historische omgang van het christendom met de immigratie.

Med moneyGastauteur, Jan Vercammen cardioloog en gewezen federaal volksvertegenwoordiger, belicht aspecten van de ziekenhuiswereld die minder aan bod komen in de traditionele media.

rational emotionalSubsidiariteit. Men hoort nogal eens wat – vandaag minder dan vroeger – over subsidiariteit. Sommigen leggen die uit als de leer die politieke beslissingen op ‘het meest passende niveau’ wil leggen. Dat is fout, omdat élk niveau dat zichzelf ernstig neemt zichzelf passend kan vinden.

solidarity covidDeze bijdrage omvat een korte maar duidelijke beoordeling van de Belgische resultaten inzake de COVID-19 aanpak én een inhoudelijk sterk pleidooi voor een wereldwijde solidaire aanpak mét vaccinatie én antivirale medicatie.

World Government flagVN-rapport: Na de WHO volgt ook de rest van de UNO: de wereldstaat.

Subcategories

Religie

Sociologie

Filosofie

Cultuur