General Dynamics F 16 Fighting Falcon1 Dossier

reading read peacefulwoman duskDeel 1  Het Verloren Paradijs

Het is een gegeven dat men iets pas mist als het weg is. Ik weet niet precies hoe en waarom het is vertrokken, maar ik meen dat we als westerse beschaving twee zaken hebben verloren, die ik in elk geval mis: kinderlijke onschuld en optimisme.

Dwarsligger, Peter-Paul de Waal

corona complot smallIn deze bijdrage wil ik ingaan op een kenmerk van de aanpak van de Covid-19-epidemie dat bij vele mensen is opgevallen: hoe namelijk sterk vergelijkbare maatregelen opvallend gelijktijdig genomen zijn in zowat alle landen van de wereld.

islam christenGastauteur Serge Desouter neemt u mee in een analyse van de historische omgang van het christendom met de immigratie.

Med moneyGastauteur, Jan Vercammen cardioloog en gewezen federaal volksvertegenwoordiger, belicht aspecten van de ziekenhuiswereld die minder aan bod komen in de traditionele media.

rational emotionalSubsidiariteit. Men hoort nogal eens wat – vandaag minder dan vroeger – over subsidiariteit. Sommigen leggen die uit als de leer die politieke beslissingen op ‘het meest passende niveau’ wil leggen. Dat is fout, omdat élk niveau dat zichzelf ernstig neemt zichzelf passend kan vinden.

solidarity covidDeze bijdrage omvat een korte maar duidelijke beoordeling van de Belgische resultaten inzake de COVID-19 aanpak én een inhoudelijk sterk pleidooi voor een wereldwijde solidaire aanpak mét vaccinatie én antivirale medicatie.

World Government flagVN-rapport: Na de WHO volgt ook de rest van de UNO: de wereldstaat.

noun Resilience 3247121Pierre Therie, voormalig legerkolonel: “De weerbaarheid van België en zijn bevolking is ongelooflijk laag”

door Wim De Smet, 19 mei, 2021 15:55 , in Interview, Weekblad 't Pallieterke

LT14 intro vrOnlangs circuleerde een Nederlandse //odysee.com/@SeekingTruthAruba:c/Monopoly--Een-totaalplaatje-van-The-Great-Reset:1">youtube film waarin Van Ranst een toespraak hield op 22 januari 2019 in het bekende Britse ‘Chatham House’. Het zorgde voor commotie en daarom laten we de twee kanten horen.

LT 14 UrkHet Nederlandse stadje Urk is ook bij ons welbekend: het voormalige eilandje in de vroegere Zuiderzee, waar een groot monument herinnert aan de talrijke vissers die in de woelige wateren van de toenmalige Zuiderzee de dood vonden.

Alabamians protesting the ProhibitionIn tijden van Liefde en Cholera blijft een terugblik naar andere tijdvakken met gelijkaardige problemen verhelderend. Niet dat het alles oplost, maar het biedt geestverruimend en relativerend perspectief.

children 403582 1280De corona-politiek van de westerse regeringen begint, voor wie niet nader kijkt, eerder op een soap te gelijken. Versoepelen, verstrengen, versoepelen, verstrengen.. .. Wie nader toekijkt ontsnapt niet aan het wrange gevoel dat het uit is met de burgerlijke vrijheden. Dat gaat ver.

Scared young girlDeze bijdrage had ik nooit durven schrijven, mocht ik geen ervaring opgedaan hebben met twee burgeroorlogen en de erbij horende machteloosheid van de slachtoffers. Ik heb het over de Balkan en Somalië.

eigen gevangenisOmdat zelfcensuur even erg is als nepnieuws

De selectieve nieuwsgaring is een etterende ziekte die zich alsmaar uitbreidt en nu ook al de nieuwe online mediakanalen verziekt.

corona wireDe fatale omslag,  of hoe we dreigen af te glijden naar de totalitaire staat.

Ngarai Sianok sumatran monkeyHalverwege de jaren negentig van vorige eeuw waren onderzoekers van G. Rizzolatti metingen aan het doen van het motorisch gedeelte van de cortex van aapjes van de soort Macacus Rhesus.

karl popperBij proportionele representatie worden theoretische voordelen gedomineerd door praktische nadelen.

Ambiguity Fallacy IconWat bezielt justitieminister Van Quickenborne om als liberaal de vrije meningsuiting nog meer in te perken?

man scared hiding computer funny photoDe parallellen tussen de manieren waarop klimaat en Covid -19 in de maatschappij behandeld worden zijn duidelijk. De achtergrond is het in stand houden van een ondemocratische wereldelite door opwekken van een (onbewuste?) angstpsychose onder de bevolking, waardoor vrij eenvoudig vergaande (dikwijls irreversibele) maatregelen opgelegd kunnen worden om de machtsbasis te versterken.

paaseilandVan bij het ontstaan van de mens plengt hij offers om rampen af te wenden. Het is nu niet anders.

corona science frictionHoewel we als Dwarsliggers proberen dieper te graven, willen we met deze bijdrage bewust de frustratie onder de bevolking aan bod laten komen. De onderliggende problematiek waarvan we hier enkel de uitwendige symptomen beschrijven, is de verloedering van de wetenschappelijke ethiek.

approveCovid-19 en, even tussendoor, de hype van de Black Lives Matter – waarvan de extreem-marxistische signatuur inmiddels duidelijk is – hebben een andere opmerkelijke gebeurtenis aan ons oog onttrokken.

BeeldenstormWe beleven momenteel weer eens een beeldenstorm. Ik zeg “weer eens” omdat het verschijnsel met enige periodiciteit terugkeert.

earth global globalisationGlobalisering: Een existentiële keuze voor de toekomst.Dat de globalisering géén vrijblijvend experiment is en heel wat bijwerkingen heeft, kon u lezen in deel 1 en 2 van dit drieluik. Dat er aan de mondialisering ook voordelen zijn, is evident en daar moeten we in onze afwegingen rekening mee houden.

 

comprehension earth educated education royalty free thumbnailDat de globalisering een gevaarlijk experiment is, kon u lezen in het eerste deel van deze reeks over de globalisering of mondialisering van onze leefwereld. Het experiment gaat véél verder dan de oorspronkelijke bevordering van de internationale handel en de ‘grenzeloze’ bewegingsvrijheid. Het wordt alsmaar duidelijker dat de bijwerkingen heel diep inwerken en vragen doen rijzen over de prijs die we voor de mondialisering moeten betalen.

 

Whore of BabylonUit mijn tijd als muskusrattenbestrijder herinner ik me, dat als teveel van die dieren op een kluitje leefden, de jongste mannetjes (rammen) erop uit trokken en probeerden jonge moertjes mee te krijgen, op zoek naar een nieuw territorium voor zichzelf en het exponentieel toenemende nageslacht.

 

new world orderGlobalisering: Zegen, Vloek of gevaarlijk Experiment?

In het kielzog van zwakke definities ontstaan altijd absurde discussies. In dit geval is het ook niet anders. Wat bedoelen we als we ‘globalisering’ zeggen, wat wordt er dan ‘gemondialiseerd’?

social limitIk ben deze dagen fel geschrokken. Geschrokken: niet alleen verbaasd. Dat laatste ook, natuurlijk, bijvoorbeeld over de lichtzinnigheid waarmee aan uitvoerende politiemensen beslissingen worden overgelaten.

Rutten AlmachiHet waren hectische weken in België. Het Covid 19-virus is aan een opmars bezig en daagt de politieke autoriteiten uit om hun verantwoordelijkheid te nemen. In de koninkrijken België en Nederland moet de koning zich gedragen als de onmachtige hoeder van een roedel machtsgeile wolven.

2020Wanneer tradities onder druk staan, denk maar aan het Sinterklaasfeest, willen we alvast symbolisch onze gehechtheid aan tradities tonen. Zoals ...

2019 fotograafWaarde lezers,

                     De Dwarsliggers wensen u allen zalige eindejaarsfeesten

En naar jaarlijkse traditie sluiten we het jaar af met een overzicht waarin we het breder plaatje bekijken.

GeldDe Vlaamse cultuursector reageert nogal heftig op de besparingen die minister-president en cultuurminister, Jan Jambon (N-VA) oplegt. Er is duidelijk véél belastinggeld mee gemoeid.

OudenampsenZoals inmiddels algemeen bekend hoort te wezen, werd de Belgische ex-premier “president” van Europa. Iedereen weet dat zo’n president niet bestaat. Wel bestaat er een vaste voorzitter van de vergadering van staats- en regeringsleiders. Toch wordt, ook en vooral in de pers, telkens weer de titel “president van Europa” opgevoerd.

jan hoet‘Het is kunst omdat ik het zeg’, zei Jan Hoet (1936-2014) destijds en hij kocht voor 400.000 euro’s van Marcel Broodthaers (1924-1976) een pot met lege mosselschelpen voor het SMAK in Gent. ‘Een mossel verbergt een mal en omgekeerd”…net zoals de pijp van “Magritte” de mal van de rook is.’ Nu jij!...

11 novemberBrieven uit Duitsland

Naar aanleiding van elf november willen we herinneren aan de tijd waarin eenzelfde generatie twee oorlogen meemaakte, en waarin de band tussen volk en leger gesmeed en geschreven werd met bloed.

 

 

Van Engelshoven D66Geschiedenisonderwijs: verplichte oefening in politiek correcte wellevendheid of scholing tot zelfstandige oordeelsvorming?

Deja Vu LogoEen opmerkelijke overeenkomst met het Romeinse Rijk in de vierde eeuw

 

 

Subcategories

Religie

Sociologie

Filosofie

Cultuur