dwarsliggers

Dwarsliggers ... noodzakelijk om het rechte spoor te houden
          
lees meer over onze filosofie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

priceLezersverhalen over de waanzinnige verrijking van de energieboeren en de dramatische verarming van de bevolking door een 'misdadig' energiebeleid.

Misdadig

 

Een lezer schreef:

Vandaag lees ik in HLN een klein artikeltje in de economische pagina’s, zonder verdere commentaar, dat Volkswagen in Wolfsburg een grote hoeveelheid gas gaat verkopen. Ze hadden die twee jaar geleden gekocht aan  30€ per megawattuur en verkopen die nu aan 200€. Om klimaatredenen hadden zij toen beslist hun twee elektrische steenkoolcentrales te vervangen door gasgestookte. Nu gaan ze die steenkoolcentrales behouden en zo’n 400 miljoen € cashen. Noteer dat de hoofdaandeelhouder van VW de Duitse overheid is via de deelstaat en dat ook de vakbonden daar veel te vertellen hebben. Onder dat artikel een titel “Colruyt kan 2 miljard cashen door verkoop Parkwind” waarop dat aandeel 4,29% is gestegen op de beurs…

Wie hier eventjes bij stil staat, beseft goed dat die zogenaamde energiewende een grote farce is, maar met een dramatische verarming van de bevolking als gevolg. Dat is geen complot, maar het gevolg van een web van ideologisch fanatisme met de bijhorende blindheid, volgzaamheid van wetenschappers, financiële hebzucht en grof gewin met staatswaarborg (!!!), politieke onbekwaamheid en onverantwoordelijkheid, en een lange periode van welvaart die veel mensen het gevoel heeft gegeven dat dit voor eeuwig verworven is.

Onze kuisvrouw stond gisteren te wenen. Ze heeft een paar jaar geleden een huisje gekocht met elektrische accumulatieverwarming en met zonnepanelen, waardoor het een goede energiescore had (op papier). Ze heeft nu haar eerste nieuwe voorschotfactuur gekregen voor verwarming en elektriciteit, en ze verdient net nog genoeg om haar aflossing en haar elektriciteitsrekening te betalen. Immers ze werkt overdag en verbruikt dan bijna geen stroom die haar zonnepanelen dan voor een habbekrats op het net steken, en haar accumulatiekachels laden ’s nachts op met zeer dure netstroom. Zijzelf kan daar niets aan doen, want een paar maanden geleden zijn ze zelfs haar terugdraaiende teller komen vervangen. Zo zijn er duizenden gevallen en ze kan niet genieten van sociale voordelen.

Misdadig is een te zacht woord voor de verantwoordelijken.

 

Hoe lang slikken we het nog?

Een van mijn familieleden kreeg zeer onlangs een voorstel ivm haar maandelijks voorschot gas + elektriciteit: bijna 800 per maand. Ze heeft een gezinspensioen van bijna 1800 per maand. Ze heeft drie kinderen en 7 kleinkinderen. Haar auto (een Polo) is 14 jaar oud en is aan vervanging toe. Haar stond het wenen nader dan het lachen.

Er zijn zo geen duizenden, maar honderdduizenden huisgezinnen.

Door EU-personages die er zelf in alle betekenissen heel warm in zitten, worden we aangemaand om de thermostaat op 19° te zetten. Ik zit zelf met een verkoudheid en ik heb het geluk dat ik een degelijke houtkachel heb, anders zat ik de hele dag te bibberen.

Ik vraag me af waarom wij, belastingbetalende burgers, dat allemaal blijven slikken.

 

De Waanzin nabij

Een Dwarse bedenking:

De misdadigheid waarmee de Politieke Elite de onderkant van de middenklasse behandelt ligt niet in het tekort aan steunmaatregelen, maar in het totaal gebrek aan realiteitszin bij het organiseren van de energietransitie. De enorme subsidies voor deze ideologisch opgedrongen energieaanpassing, grenzen aan het waanzinnige.

Terwijl de BigTech gigantisch verdient aan de vernietiging van het sociaal weefsel door onnodige IT, brak een pandemie uit waarop de allergrootste Farma-bedrijven anticipeerden – hoe kon dan? -  terwijl ze de risico’s afschoven op de ‘overheid’, en nu zijn de energieboeren zichzelf aan het rijk boeren op de kap van de armsten.

Het énige antwoord op de verarming - waarvoor onze politici  zelf verantwoordelijk zijn - is: 'het is de schuld van Poetin, de Oekraïners verdedigen ‘onze waarden’? O ja, dewelke?

Dat het – vooral Amerikaanse - politiek–militair–industrieel-complex (PMIC) zich ‘gezegend’ weet, dank zij het strijdvaardig Moreel Westers Leiderschap. Tenslotte zijn het niet de wapens maar de mensen die de trekker overhalen die verantwoordelijk zijn?

Op de kaft van het boek “De Waanzinnige 14 de eeuw” van Barbara Tuchman, over de zware tijden in Europa door pest en cholera, staat in het rood te lezen:

(A distant mirror)

Wij zijn benieuwd wat er zal geschreven worden over de 21ste eeuw. Al staat het nu al vast dat het opnieuw een waanzinnige eeuw wordt. Ditmaal niet door pest of cholora maar door een machtswelliustige plutocratie, een incompetent Politiek Leiderschap, en het schuldig verzuim van de Poortwachters.